Hoe het begon…

Hier het verhaal over de geboorte van de samenwerking tussen Farina Tahir en ikzelf, Ita de Hes en daarmee ook van 3Stepcoaching. Farina fietste in maart 2020 door de Herenstraat in Leiden toen haar oog viel op de raamreclame van mijn studiebegeleidingsbureau. Farina werd nieuwsgierig en belde spontaan aan waarna ik haar uitnodigde om binnen te komen. Er was meteen een professionele en persoonlijke klik.  Beiden zijn wij coaches en delen dezelfde visie, wij geloven niet in het in hokjes plaatsen van mensen aan de hand van IQ- of persoonlijkheidstesten maar wel in een speelse positieve persoonlijke benadering. Tel daar nog onze gemeenschappelijke liefde voor hoge hakken en jurkjes bij op en een nieuwe samenwerking tussen twee professioneel opgeleide coaches werd geboren: 3Stepcoaching by Ita & Farina voor studiekeuze- en loopbaancoaching.

Samen hebben wij een methode ontwikkeld waarbij cliënten in drie gesprekken een helder beeld krijgen van zichzelf en het type werk/studie dat bij hen past. Een methode waarbij de hulpmiddelen altijd ondergeschikt zijn aan het werkelijke ‘zien’ van de mens in al zijn of haar veelzijdigheid. Naast dit aanbod kunnen cliënten ook terecht voor kortere loopbaansessies of bijvoorbeeld een eenmalige sollicitatietraining.

Nu, drie maanden later is de zakelijke rekening geopend, de website klaar en het drukwerk besteld. Het moment is daar om iedereen te vertellen; ‘3Stepcoaching is open for business’.

Ita de Hes en Farina Tahir