Over Farina

Na ruim 18 jaar docent/coach/trainer en luchtvaartdienstverlener te zijn geweest wil ik nu jou helpen om het beste uit je leven te halen. Mijn missie is om mensen hun hart te laten volgen en ze op weg te helpen naar hun droombaan ongeacht hun leeftijd, afkomst en opleidingsniveau.

Ik was 18 jaar en had de droom om stewardess te worden. Ik had mijn Havo diploma op zak en ging naar het arbeidsbureau en vroeg aan de 2 mannen achter de balie hoe ik stewardess kon worden, welke stappen ik moest nemen. De mannen barsten luidkeels uit in lachen en zeiden: “Nee joh, dat zijn toch hele andere meiden die stewardess worden, die zijn lang en blond en ze komen zeker niet uit Etten-Leur, administratief medewerker dat past beter bij jou”. Ik werd boos en riep uit: ik zal stewardess worden. En ik zal bewijzen dat ik het kan! En liep woedend de deur uit. Ik hoorde de mannen nog lachen.

Op school deed ik inderdaad een beroepskeuzetest op de computer. Daaruit kwam de uitslag Administratief medewerker. Ik deed het nog een keer en daaruit kwam bankemployee. De 3e keer kwam er juf uit.

Omdat ik te jong was om stewardess te worden ben ik maar naar de Pedagogische Academie gegaan om juf te worden. Hoewel ik dol was op kinderen wilde ik maar 1 ding, en dat was de wereld zien. Mooi opgedirkt in een mantelpakje met witte handschoenen en een hoedje op, koffie en thee serveren aan mensen. Meer niet. Dat was mijn droom. Daar kon ik uren over dagdromen. Van dat beeld kreeg ik kriebels in mijn buik en een glimlach op mijn gezicht.

Nu ruim 25 jaar later ben ik dolblij dat ik destijds mijn Lerarendiploma heb gehaald. Daardoor heb ik zoveel kinderen en jongeren kunnen helpen en heb ik mijn missie gevonden, mensen helpen hun talenten te zien en een zetje in de juiste richting te geven om datgene te gaan doen waar hun hart ligt.

Opleidingen
Annet Brinkhuis Opleidingen, Diploma Loopbaancoach
Marianne Geersing (Noloc), Diploma Studiekeuzecoach
HBO Pedagogische Academie Basisonderwijs