Onze 3-Step methode

• Start
Wat is je pad tot nu toe? We bespreken jouw biografie aan de hand van jouw levenslijn.
• Tick
What ticks your box? We bespreken jouw talenten en kansen.
• Epiphany
Ofwel ‘openbaring’, staat voor de antwoorden die je gaat vinden op de vragen waarmee je dit traject bent gestart.
• Plan
We maken een concreet studie en/of loopbaanplan.

De 3-STEP methode bestaat uit een traject van 3 gesprekken met elk een concreet doel. Na deze 3 gesprekken heb je een helder beeld gekregen van de koers op studie- en/of loopbaangebied die het best past bij jouw talenten en interesses. Ter voorbereiding van het eerste gesprek vragen we je een biografie te schrijven aan de hand van een Levenslijn.

Start, gesprek 1, 90 minuten.

De ‘start’ bestaat uit’ het bespreken van jouw biografie aan de hand van jouw levenslijn. Hierdoor krijgen wij samen inzicht in wat jou heeft gevormd en wat jou als kind heeft gefascineerd en geïnspireerd. Tijdens dit eerste gesprek spelen we het ‘speelgoedspel’ en doen we de ‘drijfveren-opdracht’. Als huiswerk vragen we je na te denken over je ‘kernkwadrant’, een methode waarmee je inzicht krijgt in je kernkwaliteiten, maar ook in je valkuilen, allergieën en uitdagingen.

Tick, gesprek 2, 60 minuten

‘What ’ticks’ your box?’ ofwel wat zijn jouw talenten? Je hebt als huiswerk de ‘kernkwadranten’ ingevuld, hiermee starten we het tweede gesprek. Daarna pakken we de ‘beroepenschatkist’ erbij, een hulpmiddel waarmee je nog scherper in kaart kan brengen in welke richting je je gaat bewegen. We trechteren steeds meer de grote hoeveelheid keuzes en mogelijkheden en maken hier samen een top vijf van. Je krijgt als huiswerk mee om een opleiding/cursus of vacature te zoeken die past bij jouw keuze van beroep en iemand te interviewen met een beroep (en levensstijl) dat jou aanspreekt.


Epiphany, gesprek 3, 60 minuten

Epiphany’ ofwel openbaring, staat voor de antwoorden die je gaat vinden op de vragen waarmee je dit traject bent gestart. We bespreken het interview dat je hebt afgenomen en jouw omschrijving van de kaders waaraan jouw ideale werk- en privéleven zou moeten voldoen. We spelen het dierenspel; in dit spel kies je drie dieren uit die symbool staan voor jouw persoonlijkheid en verlangens. Aan het eind van dit gesprek maken we een plan van aanpak voor jouw korte en lange termijndoelen.

Plan, schriftelijk verslag

‘Plan’ staat voor het daadwerkelijk omzetten van alle puzzelstukjes uit de eerste drie gesprekken in een concreet studie en/of loopbaanplan. Je ontvangt een verslag met daarin een omschrijving van jouw persoonlijke profiel bestaande uit onderstaande onderdelen: Persoonlijke waarden, Drijfveren, Persoonskenmerken, Interesses, Kwaliteiten/Valkuilen/Allergieën, Hobby’s/activiteiten die je graag doet, Top vijf Beroepen en Branches. Ook staan in het verslag concrete voorbeelden van passende studies of loopbaanstappen. Tijdens een kort telefoongesprek bespreken we jouw vervolgstappen en je plaatst deze in een korte- en lange termijn planning. Na afloop van dit gesprek ben je klaar voor je volgende stap!

Na zes maanden hebben we nog een keer contact met je om te bespreken hoe het met je gaat.